Zo creëer je een online cursus

De afgelopen jaren is een online leeromgeving erg populair geworden. Op een online leeromgeving kan je online cursussen of trainingen aanbieden. Het brengt veel voordelen met zich mee. Je hoeft namelijk geen extra personeel in te zetten en dat scheelt veel tijd. Daarnaast kan het een goede inkomstenbron zijn. Dit is vooral het geval wanneer je online leeromgeving bevalt. Loop je dus al een tijdje rond met een idee voor een online leeromgeving? Dan kan je hieronder lezen wat je nodig hebt om bijvoorbeeld een online cursus te maken.

Zorg voor je eigen domein

Als het goed is, heb je al een domein. Een domein is de website die je gebruikt. Heb je nog geen domein voordat je begint met de online cursus? Maak dat dan eerst aan. Het is erg belangrijk voor het online academie bouwen. Het wordt aangeraden om de online leeromgeving aan te bieden op een subdomein van je hoofddomein. De online leeromgeving moet goed kunnen draaien en om die reden is het beter om een subdomein te gebruiken. Zo kan je ervoor zorgen dat beide domeinen optimaal blijven werken voor de bezoekers.

Gebruik een plug-in

Ben je van plan om een online leeromgeving te maken met WordPress? Dan kan je daar het beste een goede plug-in voor gebruiken. Een veel gebruikte plug-in heet Learndash. Het grote voordeel van Learndash is dat het heel makkelijk werkt. Je hoeft niet technisch aangelegd zijn om het te kunnen begrijpen en dat maakt het heerlijk simpel. Learndash heeft veel opties om je online leeromgeving te maken. Je kan onder andere zien wat de voortgang is van de cursisten en certificaten uitdelen als de online cursus succesvol is afgerond. Het is allemaal erg overzichtelijk.

Online cursus verkopen

Grote kans dat je de online cursus wil verkopen. Je stopt er eenmaal veel moeite en tijd in en waarschijnlijk kan je een extra inkomstenbron wel waarderen. Het moet dus voor de bezoekers duidelijk zijn hoe zij kunnen betalen om gebruik te maken van de online leeromgeving. Hiervoor is WooCommerce erg handig. Je kan het zien als een webshop voor je online leeromgeving. De cursisten ontvangen na hun aankoop een bevestiging en de inloggegevens. Je kan zelfs kortingscodes met WooCommerce creëren. Dat maakt je online cursus wellicht nog aantrekkelijker voor mensen. Dat maakt het super eenvoudig om mee te werken. 

Loop niet te snel van stapel

Je hoopt natuurlijk dat je online cursus bevalt bij de cursisten. Om hier zeker van te zijn, wordt het aangeraden om te beginnen met één of twee cursussen om te kijken hoe het bevalt. Het is erg belangrijk dat je niet te snel van stapel gaat lopen. Het zou zonde zijn om veel moeite te steken in heel veel cursussen en trainingen die uiteindelijk niet zo populair zijn. Probeer om die reden feedback te ontvangen van de cursisten die gebruik hebben gemaakt van jouw online leeromgeving. Op basis van die feedback kan je bepaalde dingen aanpassen als dat nodig is. Zo werk je naar de beste online leeromgeving toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *