zakelijk bloggen

3 redenen om zakelijk te bloggen

Het hebben van een goede blog op je zakelijke website is om heel veel redenen een goed idee. Helaas laten nog te veel bedrijven deze commerciële kans liggen. Of je nu een dienst aanbiedt of producten verkoopt: het schrijven van een blog heeft altijd zin. Zo kan het invloed hebben op het aantal bezoekers van je website en op de beleving van potentiële klanten. Weten wat nog meer belangrijke redenen zijn om zakelijk te bloggen? Dit zijn de vijf belangrijkste!

1. Laten zien dat je een expert bent

Een zakelijke blog biedt bij uitstek de kans om jouw expertise te tonen. Aan potentiële klanten en zakelijke relaties laten zien dat jij in jouw vakgebied een expert bent is misschien wel de belangrijkste reden om zakelijk te bloggen. Mensen kopen immers liever producten van kenners en nemen liever een dienst af van een echte professional. De kans dat je een dienst afneemt bij een ondernemer die online duidelijk zijn kennis toont, is groter dan dat je kiest voor een ondernemer die alleen praktische informatie geeft. Grijp dus de kans om te laten zien dat jij een expert bent en schrijf goede content voor op je zakelijke website.

2. Kennis delen

Niet alleen laat je doormiddel van zakelijk bloggen zien dat jij een kenner bent: je deelt ook direct jouw kostbare kennis en informatie met je klant. Op deze manier creëer je niet alleen leesvoer voor de bezoekers van jouw website, ook kun je deze kennis delen op andere platforms. Zorg bijvoorbeeld dat bezoekers jouw blog kunnen delen op social media of op andere blogs en forums. Zo deel je jouw kennis en bereik je een groter publiek.

3. SEO: beter vindbaar zijn

Wie zijn producten of diensten wil verkopen, moet goed zichtbaar zijn voor nieuwe klanten. Tegenwoordig kopen klanten steeds meer online, waardoor het met name belangrijk is om online goed vindbaar te zijn. Scoren in zoekmachines is om die reden ontzettend belangrijk. Een voorname reden om zakelijk te bloggen is dan ook dat Google dol is op goede content. Als jij op jouw website antwoord geeft op een bepaalde zoekvraag, dan zal Google dit belonen met een hogere score in de zoekmachine. Hoe meer relevante content je website bevat, hoe beter klanten je dus zullen vinden in Google. Alleen al daarom is het dus slim, zo niet noodzakelijk, om zakelijk te bloggen. Ben je zelf geen goede schrijver of heb je er geen tijd voor? Je kunt ook goede blogs laten schrijven door een professionele partij.