Wat is search engine advertising?

Search Engine Advertising (SEA) oftewel ‘zoekmachine adverteren’ is een brede term. Met SEA hebben we het niet alleen over adverteren op Google, maar ook de andere zoekmachines. Denk hierbij aan Microsoft, Bing, Yahoo etc. Maar wat is SEA precies? In ruil voor geld kun je een betere positie bemachtigen in zoekmachines. 

Advertentie in een zoekmachine

Met een advertentie kom je vervolgens in een zoekmachine te staan. Bij het aanmaken van zo’n campagne in Google Ads (AdWords) moet je zoekwoorden invoeren. Jouw advertentie wordt vervolgens getoond in de zoekmachine wanneer iemand op dat zoekwoord invoert. Deze advertentie resultaten worden voornamelijk boven organische zoekresultaten getoond. Als adverteerder betaal je als er op je advertentie wordt geklikt. 

Naast tekstadvertenties die bestaan uit een titel, URL en beschrijving, zijn er ook shopping-advertenties. Bij de shopping-advertenties worden ook er afbeeldingen en prijzen weergegeven. Het is mogelijk om advertenties uit te breiden met extra informatie. Daarvoor moet je een extensie aanschaffen. Zo kun je bijvoorbeeld extra links toevoegen naar andere pagina’s van je website. Of een telefoonnummer toevoegen aan je advertentie. In Bing is het ook mogelijk om een afbeelding te koppelen aan je tekstadvertentie. 

Er zijn talloze zoekmachines waarop je kunt adverteren. Google wordt echter veruit het meeste gebruikt.

Aan de slag met Google Adwords

Wil jij starten met Google AdWords? Dan kun je de stap snel maken, al helemaal wanneer je al een Google (Gmail) account hebt. Je kunt je aanmelden voor Google AdWords op deze pagina: https://ads.google.com/home/. Hier wordt je door de stappen geleid om je website te verifiëren zodat je aan de slag kunt met Google Adwords. Heb je nog geen Google Account, dan kun je die makkelijk en snel aanmaken.

Wanneer je net begint met Google AdWords, kan alle informatie erg overweldigend zijn. Veel mensen schakelen daarom ook experts in zoals PositiveDigits

SEA bureaus kunnen je helpen met zoekwoordonderzoek, helpen met je advertenties en jouw AdWords account optimaliseren. Zo krijg je meer geïnteresseerde bezoekers op jouw website.
Bron: https://positivedigits.com/