Waar moet je op letten bij SEO van een WordPress website?

De meeste bedrijven kiezen ervoor om een website te laten maken. Hierbij kiezen ze vaak het CMS WordPress. Waarom? WordPress kent ontzettend veel voordelen waardoor jij zo min mogelijk zorgen hebt rondom jouw website. 

Online vindbaarheid en WordPress

Leuk en aardig een nieuwe website, maar online gevonden worden is essentieel voor online succes. Kan dit wel met WordPress?

Om hier antwoord op te geven moet je eerst het verschil in WordPress websites kennen. Veel websites worden in een standaard template gebouwd. Dit zijn kant en klare ontwerpen die je als website beheerder kunt kopen. Je vult de content naar wens is en je website is klaar. Klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het helaas ook vaak. Het ontwerp is gemaakt om te verkopen en niet om technisch een 10 te scoren. Ze zien er vaak mooi uit, maar zitten technisch slecht in elkaar. 

Een technisch slechte website scoort nooit 100% op snelheid en logica en dit zal Google afstraffen. Dit betekent niet dat je nooit op een goede positie kan komen, maar wel dat je altijd achter de concurrent staat die dit wel op orde heeft.

Laat je een website geheel op maat bouwen dan heb je deze beperkingen niet. De website kan precies wat jouw website nodig heeft en heeft geen overbodige codes. 

Snelheid website

We hebben het er net al even over gehad, de snelheid van de website. Waarom is dit zo belangrijk voor Google? 

Stel je zoekt zelf iets op Google en klikt één van de resultaten aan. Het duurt ontzettend lang voordat de pagina laadt. Wat doe je dan? Waarschijnlijk klik je net als de meeste mensen een ander zoekresultaat aan. 

Er gebeuren nu twee dingen! Allereerst mis je de bezoekers en gaan zij naar de concurrent. We hoeven jou niet uit te leggen wat hiervan het nadeel is. Daarnaast ziet Google dit ook. Als dit regelmatig gebeurt snapt Google dat jouw concurrent boven jou verkozen wordt en zal jouw website onder die van de concurrent plaatsen in de ranking.