Verpakkingsmateriaal voor een veilige verzending

Mensen die wel eens in een loods, koeriersbedrijf of bij een transportbedrijf hebben gewerkt weten als geen ander hoe belangrijk het is om producten en artikelen goed te beschermen. Tijdens de verzending van goederen en producten kan er van alles gebeuren en door het juiste verpakkingsmateriaal te gebruiken wordt de kans op schade erg verkleind. Een handige webshop die de juiste bescherming biedt voor jouw producten is Vermeij.com Of je nu op zoek bent naar karton, schuimprofielen of brievenbusdozen, alles bestel je eenvoudig online. Om je een beetje op weg te helpen zal ik een aantal handige voorbeelden geven. Zo weet jij na het lezen van deze blog welke verpakkingsmaterialen je nodig hebt voor wat voor soort producten! Heb je bijvoorbeeld al wel eens gehoord van een handafroller? Lees gauw verder en ontdek het beste verpakkingsmateriaal.

Verpakkingsmateriaal beschermt jouw goederen

De belangrijkste reden voor het aanschaffen en inzetten van verpakkingsmateriaal is het beschermen van goederen en producten. Zo heb ik een tijdje bij een transportbedrijf gewerkt dat vooral meubels transporteerde. Grote tafels bijvoorbeeld kosten al gauw veel geld en de hoekjes en tafelbladen dienen heel te blijven tijdens de verzending. Door het inzetten van zogenaamde Schuimprofielen is het mogelijk om de hoekprofielen van jouw tafelblad te beschermen. Zo blijven goederen krasvrij en ook beschermt dit verpakkingsmateriaal het product tegen de omsnoeringsband. Naast schuimprofielen bestaan er ook gewone kartonnen dozen, bubbeltjesplastic en luchtkussenzakken. Zo kun je voor ieder artikel het geschikte verpakkingsmateriaal selecteren. Dat is belangrijk omdat goederen natuurlijk in één stuk aan dienen te komen bij de klant.

Het juiste materiaal selecteren

 Ik kan mij voorstellen dat als je net begint bij een bedrijf of net begint met je eigen bedrijf, je niet direct weet welk verpakkingsmateriaal je nodig hebt. Vermeij.com helpt hier graag bij een heeft veel voorbeelden op de website tentoongesteld. Zo kun je je goed inlezen en een heel gerichte aankoop doen. Natuurlijk kun je in eerste instantie ook verschillende materialen selecteren en zo zelf ontdekken welke het best bij jouw producten past. Ook kun je de klant vragen wat hij of zij vond van de verzending en zo bedenken of je het juiste verpakkingsmateriaal hebt gebruikt. Zelf combineer ik verschillende materialen omdat ik vanuit mijn webshop verschillende soorten producten lever. Zo maak ik gebruik van zowel brievenbusdozen als plastic rollen. Het juiste verpakkingsmateriaal is sterk, niet al te duur en bij voorkeur herbruikbaar. Zorg dat je jouw materiaal op deze punten selecteert, dan weet ik zeker dat de verzending van jouw goederen helemaal in orde komt!