Tips voor online marketing met weinig budget

Wellicht ben je onlangs een webshop begonnen en heb je nog niet zoveel te besteden, of misschien ben je inmiddels al langer bezig maar wil je het liefst niet teveel uitgeven aan online marketing. Uiteraard is het bij het succesvol runnen van een webshop van belang dat zoveel mogelijk mensen je website bezoeken. Online marketing is hierbij cruciaal. Je kunt ervoor kiezen om maar gewoon dingen uit te proberen, maar je zou ook een marketing bureau kunnen inschakelen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op deze website. Indien je ervoor kiest om zelf aan de slag te gaan, vind je in dit artikel alvast een aantal tips om je op weg te helpen.

Maak gebruik van SEO en SEA

Onmisbaar bij een goede marketingstrategie is toch wel het gebruik maken van SEO en SEA. Probeer je website zo hoog mogelijk te laten scoren in zoekmachines met SEO en richt je op betaalde zoekopdrachten en advertenties met SEA. Een online marketing bureau zou je hier prima mee kunnen helpen.

Doe gratis kennis op

Wist je dat je op een heleboel verschillende websites gratis kennis op kunt doen? Lees je in op onderwerpen als SEO, linkbuilding, contentmarketing of algemene online marketing, zodat je zelf aan de slag kunt.

Maak gebruik van (gratis) tools

Er bestaan verschillende (zowel gratis als betaalde) tools waarmee je je marketing naar een hoger level kunt brengen. Indien je met je website gebruik maakt van WordPress, kun je bijvoorbeeld de Yoast-plugin installeren. Deze (zeer gebruiksvriendelijke) plugin helpt je als het aankomt op on-page SEO van je website of blog artikel. Het biedt een handige checklist, zodat je niet alles zelf hoeft uit te vogelen. Wil je weten waar je concurrenten goed op scoren en waar hun backlinks allemaal staan? Maak dan gebruik van Ahrefs. Deze tool kun je eerst 7 dagen testen.