Professionele SMTP server inzetten

SMTP server staat voor Simple Mail Transfer Protocol. Een SMTP server wordt gebruikt om een standaard e-mail te versturen over het internet. Een SMTP server zorgt ervoor dat het verstuurde bericht op de juiste server ergens anders op het internet is afgeleverd. Aan de hand van de DNS gegevens van de domeinnaam van de ontvanger wordt de locatie bepaald. DNS staat voor het Domain Name System. Dit is het systeem en netwerkprotocol, gebruikt op internet om namen van computers naar IP adressen te vertalen. Een SMTP server kan door providers beveiligd worden met een gebruikersnaam en een wachtwoord. De gegevens komen overeen met de inloggegevens.

Instellingen voor het versturen van e-mail

De volgende instellingen kunnen gebruikt worden voor het versturen van een e-mail via de bHosted.nl e-mail server. Login: je logt in met een e-mail adres. Wachtwoord: je gebruikt het wachtwoord dat behoort bij het e-mail adres. Authenticatie is vereist en een wachtwoord. Er wordt gebruik gemaakt van poort 465. De SMTP server smpt.bhosted.nl wordt hierbij gebruikt. Hosted staat voor betrouwbare webhosting en domeinregistratie sinds 2003.

Instellingen voor het ophalen van e-mail

De volgende instellingen worden aanbevolen. Login: je logt in met met je gebruikersnaam of met je volledige e-mail adres. Wachtwoord: je gebruikt het wachtwoord dat bij het e-mail adres hoort. Hierbij wordt er verbinding gemaakt via SSL en poort 993. De IMAP server imap.bhosted.nl wordt hierbij gebruikt. Heb je een e-mail op de computer gelezen, dan kan dit op een tablet als ongelezen staan, dit omdat het IMAP protocol geen ondersteuning geeft voor het doorgeven of een e-mail op een tablet of een andere apparaat al gelezen is. Een e-mail dat je op de computer hebt gelezen, kan op je tablet als ongelezen staan. IMAP staat voor Internet Message Acces Protocol. Het is een e-mailprotocol en naast het e-mail POP3 of POP protocol een manier om met een e-mailprogramma je e-mail op te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *