Online marketing: blog marketing

In dit artikel bespreken we wat blog marketing is en hoe je eraan begint Bron: https://www.think-online.nl/).

Wat is blog marketing?

Blog Marketing is het proces van het bereiken van de doelmarkt van uw thuisbedrijf door het gebruik van een blog. Aanvankelijk hadden bedrijfseigenaren een blog gescheiden van hun websites, maar vandaag is het gemakkelijker om de twee eenvoudig integreren, zodat beheren gemakkelijker is, evenals is het dan gemakkelijker voor bezoekers om toegang te krijgen. Veel bedrijfseigenaren gebruiken een blog platform, zoals WordPress, voor zowel hun website als blogs.

Hoe begin je aan blog marketing?

Het starten van een blog en het gebruiken om uw bedrijf te promoten, kan binnen enkele minuten worden ingesteld. Het is het voortdurende beheer en marketing die tijd kost.

  • Maak een blog marketing plan: wat ga je delen op je blog? Nieuws, tips, hulpmiddelen, etc? Hoe vaak zal je je blog updaten? (Dagelijks, wekelijks, enz.)
  • Maak je blog: beslis wat je op het platform gaat bloggen en stel het in, inclusief maatwerk dat bij je bedrijf past. Zorg ervoor dat u hetzelfde logo op uw blog gebruikt als op uw website (als u een aparte website heeft) om consistentie te behouden. Als u een gratis blog platform gebruikt (niet aanbevolen voor zakelijke blogging), moet u een domeinnaam hebben die naar de blog verwijst om het voor consumenten gemakkelijker te maken om naar uw site te gaan.
  • Vul je blog met meerdere blogs zo snel mogelijk: lezers bezoeken niet graag een blog met slechts één of twee berichten. Voeg tien of meer blogs zo snel mogelijk toe om te beginnen en schakel vervolgens over naar je reguliere post schema.
  • Promoot je blog: het is heel eenvoudig om social media te integreren in je blogs, zodat je blogberichten naar je volgers gaan. Neem ook je blog op in je marketingmateriaal.
  • Reageren op opmerkingen: Onthoud dat blogs sociaal zijn, zodat mensen vragen stellen, feedback geven of hun mening delen. Spamberichten te allen tijde verwijderen. 
  • Gebruik je blog om e-mail aanmeldingen aan te moedigen. Signups zijn een andere geweldige manier om mensen die geïnteresseerd zijn in uw bedrijf te houden en te laten terugkomen naar uw blog, die opnieuw, weer een kans geeft om geld te besteden bij uw bedrijf.

Blog marketing kan je ook laten uitbesteden bij online marketing bureaus die dit voor je doen.