Wordpress website

Kosten WordPress website

Als website eigenaar heb je kosten voor je website, hosting en het maandelijks updaten. In deze blog zullen verschillende kostenposten worden besproken. Ook zal er worden gekeken naar de kosten van webdevelopment. Heel veel website eigenaren of beginnende ondernemers vragen zich af: Waarom zit er zo veel verschil in de kosten?’ De kosten hebben vooral te maken met het niveau van de website. Immers: hoe groter de website, hoe meer functionaliteiten, des te hoger de kosten. Daarnaast is het ook belangrijk om na te denken over wat je zelf inbrengt. Als je namelijk niets uitbesteedt en de webshop zelf bouwt kan je dit al met een paar honderd euro met behulp van een goed werkende computer afronden. 

De totale kosten van een WordPress website hebben te maken met een aantal kostenposten:

Domeinnaam en webhosting

Je bent geld kwijt aan een domeinnaam, een SSL-certificaat en webhosting. Een domeinnaam gaat je tussen 10-30 euro per jaar kosten terwijl een SSL-certificaat afhankelijk is bij wie jij de hosting hebt ondergebracht. De prijs voor webhosting hangt af van de grootte van de website of webshop.

Ontwerp of thema’s

WordPress heeft thema’s beschikbar. Sommigen zijn gratis en voor andere thema’s moet je betalen. Gratis thema’s hebben vaak niet de functionaliteiten die professionele bedrijven wensen. Wanneer je een thema koopt loop je het risico dat andere bedrijven dit thema ook gebruiken of dat ze niet de functionaliteiten bezitten die je voor ogen hebt.  

Je kunt ook iemand inhuren om een maatwerk ontwerp te maken. Dit is veelal duurder maar wel veel efficiënter. Zo heb je veel meer mogelijkheden in wat je wilt en waar je het wilt. Plus een corporate uitstraling die zo belangrijk is om op te vallen en je te onderscheiden in een steeds maar groeiende markt op het internet. 

Wordpress website

Plug-ins en extensies

WordPress werkt met plug-ins voor meerdere functionaliteiten. Sommige kosten niets maar de premium versies zitten tissen de 40 en 200 euro. Er is altijd een aantal plug-ins nodig om een simpele website te laten functioneren. Wanneer het aantal functionaliteiten oploopt moet je het aantal plug-ins in de gaten houden; als een website te veel plug-in bevat, gaan die elkaar ‘verstoren’. Het conflicteert op eigenschappen die elkaar overlappen.

Functionaliteiten

De functionaliteiten van een website variëren. Het aantal functionaliteiten bepaalt de prijs. Daarom vragen ontwikkelaars wanneer je een website wilt laten maken om eerst een quickscan in te vullen, zodat ze een idee hebben van de functionaliteiten en de manier waarop de site uiteindelijk gebouwd moet gaan worden. Ook met de inzet van WordPress zal men bij complexe site overgaan tot maatwerk om een overkill aan plug-ins te voorkomen. 

Tijd en onderhoud

Een andere factor die van belang is, is de tijd. Hoeveel is de tijd waard? Wat zijn de kosten per uur van de ontwikkelaar waarmee je in zee gaat. Het opzetten van een website kost tijd, ook als je het zelf wilt doen. Onderhoud speelt hier ook een rol in. 

Denk dus goed na over wat je precies wilt en hoe je website eruit moet komen te zien.

WordPress website laten maken den bosch ? Solid Webdesign. Neem contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *