aanbieding

Is een goedkope printer aanschaffen wel verstandig?

In deze dure tijden willen we allemaal graag koopjes scoren. Het geeft immers een goed gevoel als je een artikel kan kopen tegen een lage prijs. Het is menselijk om te proberen om geld te willen besparen bij de aankoop van producten.

Toch kan goedkoop ook wel eens duurkoop zijn. Een aanbieding mag dan heel aantrekkelijk lijken, vaak valt deze in werkelijkheid behoorlijk tegen. Daarom is het erg belangrijk om bij de aankoop van een nieuwe printer een aantal punten heel goed in de gaten te houden.

Niet duurzaam

Koop je een printer voor een lage prijs, dan kan je ervan uitgaan dat deze is ontworpen om niet al te lang mee te kunnen gaan. De fabrikant heeft bij de productie van deze printer gekozen om gebruik te maken van goedkopere materialen.

Verder heeft iedere printer een maximaal aantal afdrukken wat ermee gemaakt kan worden voordat de printer op is. Een goede printer zal dus veel meer afdrukken kunnen maken dan een model wat aanzienlijk goedkoper in aanschaf is.

Heeft de printer eenmaal zijn maximale aantal afdrukken bereikt, dan zal deze versleten zijn. Hij zal dan dus weer moeten worden vervangen door een nieuwe.

Dure inktcartridges

Fabrikanten van printers zijn heel slim. Ze bieden een printer aan tegen een lage prijs. Hierdoor krijg je het idee dat je voordelig uit bent. Helaas gaat deze vlieger niet altijd op. Het probleem zit hem namelijk in de aanschafprijs van de cartridges.

Je zou het met scheermessen kunnen vergelijken. Je koopt het apparaat voordelig maar betaalt je vervolgens blauw aan de dure scheermessen die in het apparaat passen. Zo werkt het dus ook met inktcartridges.

Je kan hier natuurlijk zelf een simpel trucje op bedenken. Wil je goedkoper kunnen printen dan heb je de optie om te kiezen voor huismerk cartridges. Deze zijn een stuk goedkoper in aanschaf, zeker net zo goed en ze bevatten ook nog eens meer inkt dan de cartridges van de grote merken.

Slechte afdrukken

Bij een goedkope printer kan je niet verwachten dat de kwaliteit van de afdrukken net zo goed is als die van een duur model. Dit is vooral het geval bij de zogenaamde all-in-one printers. Deze kunnen dan ook nog wel scannen en kopiëren, toch zie je heel vaak dat de kwaliteit hiervan behoorlijk te wensen overlaat.

Vaak hebben dit soort printers ook geen extra opties zoals bijvoorbeeld dubbelzijdig afdrukken en Bluetooth.

Traag

aanbieding

Wat ook een grote tegenvaller is bij de meeste mensen die een goedkope printer hebben gekocht is dat deze heel traag is. Er zijn modellen die niet meer dan 5 pagina’s per minuut kunnen printen. Nu hoeft dit natuurlijk geen bezwaar te zijn als je maar heel af en toe iets wil afdrukken.

Je kan er dus vanuit gaan dat je door de aanschaf van een goedkope printer maar de helft van de kwaliteit krijgt. Daarom is het in de meeste gevallen beter om wat meer geld uit te geven aan een printer die wel aan alle door jou gestelde eisen voldoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *