Een nieuwe laptop nodig?

Is jouw computer ook zo traag? Of werkt hij helemaal niet meer? Wellicht is het dan tijd om een nieuwe laptop aan te schaffen. Dit is natuurlijk niet iets wat je dagelijks doet en een splinternieuwe computer kost ook erg veel geld. Ben jij toe aan vervanging voor je oude laptop? Lees dan snel verder in deze blogpost vol tips en tricks die je helpen bij het uitzoeken van een nieuwe laptop. Ook belichten we diverse andere opties die je hebt.

Een nieuwe laptop kopen

Hoe graag je het kopen van een dure nieuwe laptop ook uit zou willen stellen, soms is dit onvermijdelijk. In sommige gevallen zit er namelijk helaas niets anders op dan naar de winkel gaan en een nieuwe laptop uitzoeken. Ook kun je natuurlijk een laptop online bestellen, maar doe dit dan wel bij een online elektronica shop of andere gespecialiseerde website. Wanneer moet je nu een nieuwe laptop kopen? Bijvoorbeeld wanneer je oude laptop er compleet mee is opgehouden, maar ook in gevallen waar de reparatie zo duur is dat het niet langer de moeite waard is om de laptop te laten maken.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe laptop? Voordat je naar de winkel gaat is het verstandig om een lijstje te maken van wensen en de activiteiten die jij met je laptop wilt gaan uitvoeren. Ga jij bijvoorbeeld voornamelijk in Word-bestanden aan de slag? Dan is een laptop met uitgebreide videokaarten en andere technische upgrades natuurlijk niet nodig. Ben jij veel onderweg en maak je vaak gebruik van flexwerkplekken of andere plaatsen waar je niet altijd toegang hebt tot een stroomvoorziening? Besteed dan extra aandacht aan het vermogen van de batterij van een nieuwe laptop en de oplaadtijd.

Een gebruikte laptop kopen

Heb je geen budget of wil je geen splinternieuwe laptop kopen? Dan kan een gebruikte laptop wellicht ook een optie zijn voor jou. Als je echt budget proof wilt gaan, kun je op Marktplaats voor een tweedehands laptop kijken of een laptop overkopen van een bekende. Toch is dit niet altijd de beste keuze. Je weet namelijk nooit precies wat je koopt, hoe de laptop is gebruikt en waar je tegenaan gaat lopen. Misschien staan je wel weer hele dure reparaties te wachten. Dan ben je toch weer veel duurder uit.

Een andere goede optie is om (online) te kijken naar ‘refurbished’ laptops. Dit zijn laptops die zijn gebruikt, maar helemaal zijn nagekeken en gerepareerd door specialisten. Vaak zijn dit laptops afkomstig uit bedrijven, een enkele keer gebruikt op een beurs of showmodellen. Met een refurbished laptop heb je een zo goed als nieuwe computer, voor een veel lagere prijs. En je krijgt er ook nog eens garantie bij.

Je oude laptop laten repareren

Een ander optie is je eigen laptop laten repareren. Dit is vaak voordeliger wanneer het om kleine gebreken of snelheidsupgrades gaat. Verleng bijvoorbeeld de levensduur van je laptop en kies voor een Macbook batterij vervangen. Ook kun je je laptop flink upgraden door een nieuwe SSD schijf te laten plaatsen.