Drones kun je het beste zo besturen

Het is erg logisch dat zodra je een drone bestelt en hebt er zo snel mogelijk vette dingen mee wilt gaan doen. Na een drone kopen komt vaak een lange periode van leren en proberen maar dit is niet altijd het leukste onderdeel. Daarom is het handig om van tevoren al wat dingen te weten om het leer proces wat te versnellen en niet alleen maar wat te proberen.

Regels

Het is goed om te weten waar je wel en niet mag vliegen hiervoor heb je een kaart met alle vlieggebieden in Nederland. Verder zijn er ook wat regels wat je mag doen met je drone, dit heeft te maken met de vlieghoogte en hoe ver de drone is.  Hier in Nederland mag een piloot van een drone nooit verder op een horizontale afstand van 500 meter, in de hoogte is het maximum 120 meter.

Tips voor beginners

  • Neem extra oplaadbare batterijen mee

Dit kan veel verschillen per drone maar omdat vaak de goedkopere modellen niet lang mee kunnen neem deze mee en nummer ze zodat je weet welke leeg zijn en welke niet.

  • Check of alles in orde is met de drone voordat je gaat vliegen

GPS, batterij en alle belangrijkste onderdelen zodat er geen onverwachte dingen kunnen gebeuren moet je checken.

  • Zorg dat je een goede landingsplek hebt

Landen is in het begin erg lastig omdat je hier toch wel ruimtelijk inzicht en precieze voor nodig hebt en hoe makkelijker hoe sneller je het leert.

  • Kijk of de verbinding niet makkelijk kan worden verstoord

Dit kun je doen door te kijken hoe sterk de verbinding is en regelmatig tijdens het vliegen te checken of er wat veranderd is.

  • Kijk naar je omgeving voor bijvoorbeeld, de situatie van een noodlanding

Zoek een omgeving uit waar je zo min mogelijk schade kan oplopen, dus geen water, veel bomen of andere rare obstakels.

Met ene camera goed om te kunnen gaan op een drone zou ik pas mee aan de slag gaan na dat het vliegen een beetje onder de knie is en dan nog is een cursus toch één van de betere optie.

  • Zorg dat de propellers in goede staat zijn of schaf nieuwe aan

Na wat meer gebruik is dit een onderdeel waar je op moet letten omdat je hier geen problemen mee wil.