Webinar volgen

De vele voordelen van een webinar

Persoonlijke ontwikkeling is helemaal in. Het lijkt alsof we ons de afgelopen jaren bewust zijn geworden van de belangen van persoonlijke ontwikkeling en daarom volgen we massaal cursussen en trainingen. Of het nu gaat om volledige omscholing, bijscholing of simpelweg het opfrissen van kennis: we zijn er steeds vaker mee bezig. Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zoals bijvoorbeeld het volgen van een online webinar? In dit artikel vertel ik je er meer over.

Training aan de hand van een webinar

De afgelopen jaren hebben er een hoop technologische ontwikkelingen plaatsgevonden die veel voordelen met zich mee hebben gebracht en bepaalde dingen een stuk gemakkelijker hebben gemaakt. Waar bepaalde trainingen, cursussen en lessen vroeger vaak klassikaal plaatsvonden, zien we deze nu steeds vaker terug op het internet. Denk bijvoorbeeld aan een webinar of live-video via Youtube of Facebook. Door deze ontwikkeling ben je tegenwoordig niet meer gebonden aan een plaats en is het enige wat je nodig hebt een internetverbinding. Zo kun je thuis een cursus of webinar volgen, onderweg zoals in de trein of in de bus en zelfs als je heerlijk op vakantie bent.

Zelf een webinar organiseren

Naast een webinar volgen, kun je natuurlijk ook zelf een webinar organiseren. Dit kan in verschillende situaties een goede uitkomst bieden, bijvoorbeeld wanneer je een aantal zaken moet doornemen met collega’s of klanten, maar het lastig is om op hetzelfde tijdstip en op dezelfde plaats samen te komen. Zeker in het drukke hedendaagse leven biedt een webinar dan een uitstekende oplossing. Het geven van een webinar is flexibel en je hebt er bijna geen hulpmiddelen voor nodig.

Wil je meer informatie over webinars? Neem dan vooral eens een kijkje op de website van YourWebinar.