Raspberry Pi 4 8GB

De Raspberry Pi 4 8GB is nu verkrijgbaar!

Iets meer dan een jaar geleden was je nog gewend dat je 1 GB RAM hebt op een Raspberry Pi. Toen kwam de Raspberry Pi 4 uit. Je kon vanaf dat moment ook voor 2 GB of 4 GB RAM kiezen. De Raspberry Pi foundation heeft het hier echter niet bij laten zitten. Je kunt nu zelfs een Raspberry Pi 4 8GB RAM kopen!

Nieuwe mogelijkheden met 8 GB RAM

Zoals je waarschijnlijk al weet staat RAM voor het werkgeheugen. De grote extra hoeveelheid RAM heeft dus een positieve invloed op RAM-intensieve toepassingen. De Raspberry Pi 4 8GB is gelanceerd als een vervanging voor je huidige desktop. En dit is waar! Je kunt de nieuwe Raspberry Pi zeker gebruiken als vervanging van een goedkope desktop. De 8 GB RAM stelt je beter in staat om bijvoorbeeld video- en audiobewerking uit te voeren. Als je meerdere schermen aansluit op je Raspberry Pi dan heb je meestal ook meerdere processen tegelijk aan staan. Als je meerdere zware processen uitvoert komt 8 GB RAM gewoon veel beter uit dan 1 GB RAM.

64-bit OS Support

De 8 GB RAM komt goed te pas bij het besturingssysteem Raspberry pi OS. Voorheen heette dit nog Raspbian. Uiteraard kun je ook een ander Raspberry Pi besturingssysteem gebruiken. Onder andere de volgende besturingssystemen bieden 64-bits. Raspberry Pi OS & Ubuntu. Er is een 32-bits OS RAM-limiet van 4 GB, dus om de volledige 8 GB geheugen op de Pi te gebruiken. Als zodanig is de Raspberry Pi 4 8GB in combinatie met een 64-bits besturingssysteem een complete game-wisselaar voor de Pi.

Raspberry Pi 4 8GB

Waarom zou je de Raspberry Pi 4 kopen?

Allereerst, de Raspberry Pi 4 8GB is een uitstekende aankoop. Echter is deze niet noodzakelijk voor iedereen. Ga je voor het eerst aan de slag met Raspberry Pi of zoek je een extra board? Dan is het zeker aan te raden om een Raspberry Pi te kopen. Ben je al een ervaren Raspberry Pi gebruiker en weet je exact voor welke toepassing je je pi gaat gebruiken? Dan is ligt het anders.

Waarschijnlijk is een nieuw/extra 2 GB of 4 GB RAM-bord prima voor jouw toepassing. Tenzij je van plan bent je Raspberry Pi 4 8GB echt te belasten of een cluster te bouwen zul je waarschijnlijk nooit de RAM-limiet bereiken. Het is waarschijnlijker dat je de CPU maximaal zult gebruiken dan het geheugen. Als je echter een Raspberry Pi van 1 GB hebt, is het zeker de moeite waard om het model van 8 GB te overwegen. Twijfel je nog steeds welke Raspberry Pi het meest geschikt is voor jou? Er zijn duizenden documenten te vinden over de meest geschikte pi voor elke toepassing. Uiteraard zijn er in Nederland ook diverse experts die je graag verder helpen. Persoonlijk raad ik de heren van Elektronica Voor Jou zeer aan. Zij hebben goede kennis van Raspberry Pi en helpen je graag op weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *