De moderne manier voor je voorraadbeheer: voorraadbeheer software

Voorraadbeheer software heeft verschillende praktische functies voor voorraadbeheer die je helpen je voorraad altijd op het zo goed mogelijke niveau te houden. Voer één keer een bestelhorizon en een minimumvoorraad per artikel in en de software zal je helpen herinneren wanneer het tijd is om een bestelling bij de leverancier te plaatsen. Dit kan gebeuren voor apparatuur, maar ook voor verbruiksgoederen (bulkvoorraad).

Verschillende functies

  • Je wordt gewaarschuwd wanneer de bestelhorizon wordt bereikt. Dit is een eerste waarschuwing dat de voorraden bijna uitgeput zijn.
  • Je kunt klikken om het artikel aan je bestellijst toe te voegen. Daar wacht het op de goedkeuring van de bevoegde persoon om te worden besteld.
  • Wanneer een artikel onder de minimumvoorraad komt, ontvang je opnieuw een bericht. Dit is de tweede en laatste alarmdrempel.
  • Op basis van de bestellijst wordt een definitieve bestelbon opgesteld, die automatisch naar de leverancier wordt gezonden.

Een efficiënt voorraadbeheer leidt tot een goede te controleren nacalculatie van de kosten. De lokalisatie functionaliteit is handig voor nacalculaties van plaatsen, projecten, opleidingen, enz. Zo weet je bijvoorbeeld hoeveel schroeven, bouten of moeren op een bepaalde plaats zijn gebruikt of welke werknemer meer veiligheidsbrillen en handschoenen nodig had. Met software voor voorraadbeheer kunt je niet alleen je voorraad beheren, maar ook andere administratieve taken zoals het boeken van leveringen, het volgen van de orderhistorie en het controleren van orderachterstand zijn allemaal mogelijk door de applicatie te raadplegen. Beheer je voorraad efficiënt met de voorraadbeheer software. Het bespaart je een hoop berekeningen en onzekerheden.

Samengevat

Weet welk materiaal je hebt en waar het zich bevindt. Bestel voorraad op tijd en meld hoeveel je nodig hebt voor elk artikel en elke plaats. De software helpt je om deze hoeveelheden nauwkeurig op te volgen. Geen eindeloze opzoekingen meer in Excel-bestanden met verschillende versies en tabbladen, maar alles terugvinden in één centraal overzicht in een softwaretoepassing. Eenvoud is het sleutelwoord van voorraadbeheer software waarmee ook het nacalculeren van projecten en locaties eenvoudig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *