Webdesign

De keerzijde van een website

Iedere website heeft een voorkant en een achterkant (front-end en back-end), maar in dit artikel ga ik je vertellen welke zijde een website niet zou moeten hebben: een keerzijde.

Want laten we eerlijk zijn. In het tijdperk van blogs en social media wordt het steeds eenvoudiger om voor jezelf of je bedrijf een plaatsje te bemachtigen op dat immense internet.

Design

Een webdesign maken lijkt zo makkelijk! De paginaontwerpen (in de vorm van thema’s) zijn in overvloed te krijgen (vaak kopen) en in te vullen met eigen content. Facebook en Instagram worden tegenwoordig veel ingezet voor verkoopfuncties. Belangrijke aankondigingen heb je direct voor de neuzen van je volgers. En misschien net zo belangrijk, want we blijven toch Nederlanders, sommige thema’s zijn gratis. En àls je dan al een keer iets meer te melden hebt, is daar altijd nog de alom bekende… ‘link in bio’… Juist. Ja. Probleem: geen website, geen link in de bio.

Oh, maar dat is zo opgelost! We nemen er een blogpagina bij. Daar kunnen we die lange stukken tekst mooi op kwijt. Een Blogspot, een Tumblr, een WordPress.

Marketing

Die blog kan ook via een zoekmachine gevonden worden, dus dan is het handig dat de mensen die er op die manier terechtkomen, ook weten wie je bent. Dan maken we er een ‘over ons’ pagina bij. En het is handig om er iets over je producten/diensten te vertellen. Daar maken we vervolgens pagina’s voor aan.

En dat .wordpress.com, erachter… Tja, dat ziet er ook niet zo professioneel uit. Laten we het goed doen en er ook een domein voor kopen. Weet je waar dit nu allemaal verdacht veel op lijkt? Precies. Een website.

Een webshop laten maken is nog nooit zo makkelijk geweest

Maar het gaat om de waarde van jouw toekomstige website. Zoals het hierboven staat omschreven (en in theorie) lijkt het redelijk gemakkelijk. Maar zo eenvoudig is het niet. Je zult een stukje basiskennis van HTML moeten hebben en je verdiepen in het CMS van het software systeem wat je kiest. Of je volgt een korte cursus of je neemt een ontwikkelaar in de hand.

Haal dus even diep adem en neem vanaf het begin de juiste beslissingen op meerder gebieden. Investeer in die voorbereiding, en je hebt er nog jarenlang plezier van.

Een Webshop laten maken in Breda? Bekijk hier de mogelijkheden!