De beste werkplek voor werknemers

Ik heb een breed scala aan werkomgevingen meegemaakt, variërend van geweldig tot verschrikkelijk. Deze ervaringen hebben me geleerd dat het type werkomgeving waarin ik me bevind een directe invloed heeft op zowel mijn persoonlijke als professionele leven. Bij het zoeken naar een bedrijf om voor te werken, gaat het niet meer alleen om salaris en vakantietijd. Mensen willen meer weten over de cultuur, de mogelijkheden, het onderwijs en de opleiding die aan de werknemers ter beschikking wordt gesteld. Mensen willen weten welke bedrijven de beste plekken zijn om te werken en wat ze geweldig maakt.

De bedrijfscultuur

Ik heb het niet over de oppervlakkige culturen die steeds populairder zijn geworden en die worden gedefinieerd door pingpongtafels en borrels. Een echt sterke cultuur biedt wederzijdse ondersteuning, bevordert vertrouwen, beloont de inspanningen van werknemers en zorgt ervoor dat werknemers weten dat hun werk zinvol is.

Professionele groei is een prioriteit

In plaats van de vaardigheden van werknemers te vergroten om aan de behoeften van het bedrijf te voldoen, zoeken geweldige bedrijven naar manieren om het bedrijf te laten groeien op basis van de passies van werknemers. Ze vragen medewerkers continu wat ze willen doen en hoe ze hun carrière zouden willen zien verlopen. Dit kan ook betekenen dat personeel graag zelf wat toe wilt voegen aan het bedrijf.

Geen manager maar een mentor zijn.

Verschillende bedrijven hebben de insteek van een mentor in plaats van een manager. Het is belangrijk om als ‘manager’ er te zijn voor je personeel. Daarbij wil je niet alleen maar iemand opdrachten geven maar is het belangrijk om samen te werken en uiteindelijk samen tot een resultaat te komen in plaats van alleen maar delegeren en activiteiten over de schutting gooien.

Wees transparant

Geheimen en in het algemeen een gebrek aan communicatie van boven naar beneden creëert een cultuur van onzekerheid. Werkplekken met positieve culturen ondersteunen een filosofie van transparantie, zodat elk teamlid voelt dat hij weet waar hij aan toe is, waar het bedrijf naartoe gaat, en in het algemeen voelen ze zich 'op de hoogte'. Dit kan je verbeteren door meerdere keren per maand een overleg te hebben met personeel.

Succes moet je vieren

Je moet als bedrijf altijd blijven vieren in goede tijden. Daarom kan je bijvoorbeeld een bedrijfsfeest organiseren of laten organiseren. Dit is voor werknemers een leuke activiteit waar je als bedrijf steeds succesvoller van wordt.