Alles wat je wilt weten over e-fulfilment

Steeds meer webshops kiezen ervoor om fulfilment uit te besteden. Veel ondernemers vinden het lastig om de keuze voor uitbesteding te maken. Als beginnende webshop eigenaar wil je graag alles zelf in handen hebben. Wanneer je webshop echter groter wordt en je meer bestellingen krijgt, wordt het steeds moeilijker om dit te realiseren. Je merkt dat je steeds meer tijd kwijt bent aan de logistieke processen van je webshop. Vaak is dit niet het terrein waar je echt goed in bent. Je bent je webshop begonnen vanwege de liefde voor je producten.

Wanneer je assortiment steeds groter wordt, kan het lonen om te kiezen voor e-fulfilment. In deze blog vertellen we je alles over fulfilment. Wat houdt fulfilment precies in? Wanneer loont het om een bedrijf in te schakelen? Wat zijn de voordelen? Wij leggen het je uit.

Wat is e-fulfilment precies

E-fulfilment is kort gezegd de oplossing voor alle logistiek achter je webshop. Denk hierbij aan, het verzenden en retourneren van pakketten, voorraadbeheer, orderpicking en het verwerken van bestellingen. Dit zijn activiteiten die een fulfilment bedrijf voor je uitvoert.

Voordelen van uitbesteding

Wanneer loont het om te kiezen voor uitbesteding van mijn webshoplogistiek? Als je bestellingen steeds meer worden en je assortiment wordt steeds groter, loont het vaak om hiervoor te kiezen. Uitbesteding heeft namelijk meerdere voordelen. Op www.mcsfulfilment.com staan ze allemaal op een rijtje.

Je kan gaan uitbreiden

Het uitbesteden van fulfilment kan er voor zorgen dat je eindelijk kan uitbreiden. Veel webshop eigenaren willen namelijk geen groter assortiment omdat ze geen ruimte hebben voor voorraadbeheer. Als je een fulfilment bedrijf inschakelt hoef je hier gelukkig geen rekening meer mee te houden. Zij regelen alles rondom je voorraadbeheer. Je kan dan dus uiteindelijk je assortiment gaan uitbreiden.